Chiang Mai dag 1

De busreis hebben we alweer achter de rug. Exact 12u onderweg geweest met 1 korte stop ongeveer halfweg. Het was alweer een zeer internationaal gezelschap, met Chinezen, Denen, Duitsers, Britten, Canadezen, ...

Het valt me op dat veel van de backpackers die je hier tegenkomt, aan een serieuze trip van verschillende maanden bezig zijn en meestal meerdere Aziatische landen doorkruisen, waarvan Thailand er dan 1 is. Nogal eens aangevuld met een oversteek naar Australie en/of Nieuw Zeeland. In vergelijking met deze trotters zijn wij maar prutsers natuurlijk.

Bij aankomst vanmorgen werden we opgewacht door mensen van een drietal verschillende guest houses. Samen met nog een 6-tal anderen belandden we achter in de bak van een pick-up, op weg naar Plaza Inn. Een folder met veelbelovende foto's en een prijsje van 200 bht/kamer/nacht klonken aanlokkelijk in de oren van een bende suffe mensen. Bovendien was het hier echt koud en stonden de meesten van ons nog in Bangkok-outfit (op slippers, met een korte broek en een T-shirtje). Ik had me voorzien en had in de bus al mijn broekspijpen aangeritst en mijn jasje zat bovenaan in de rugzak.

Kamertje geboekt voor vannacht en intussen ontbeten, gedoucht en mijn was afgegeven. Broer steekt in zijn bed. Hij beweert van niet geslapen te hebben op de bus. Ik kan het niet tegenspreken, want ik heb wel redelijk goed geslapen tijdens de 2de helft van de rit.

Even een korte omschrijving van de bus; oude sleur, met en niet zo fris geurtje binnenin, verluchting volle bak aan 1 zijde van het voertuig, aan de andere zijde niks, hoewel op de plaats waar ik zat er wat natuurlijke trek was van buitenaf. Er was iets bizar met die bus; de raamstijlen L en R zaten op verschillende plaatsen + naast mij zat iets wat ooit een deurtje moet geweest zijn en ergens in het verleden met de intussen gekende creativiteit was dichtgeknutseld. Omdat de helft van de motorpaardjes al enige tijd op pensioen waren en de versnellingsbak hier en daar een tandje miste, ging bergop aan een stapvoets tempo, maar voor de rest was dat dik in orde.

Ik zou graag zo snel mogelijk aan een trekking beginnen en de natuur induiken, maar Erik moet absoluut eerst zijn teen deftig (laten) verzorgen want dat was een redelijk spectaculaire snede.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer