Chiang Mai trekking

Op het allerlaatste moment toch ingeschreven voor de door Plaza Inn georganiseerde 3-daagse trekking. Ik kwam terecht in een groepje van slechts 7 personen (Erik is niet meegeweest), waarmee we echt wel goed zaten, want we zijn vandaag andere groepen tegengekomen die wel het dubbele aan deelnemers hadden.

Dag 1; bestond in eerste instantie vooral uit een lange, stoffige rit achter in de bak van een pick-up, gevolgd door een vrij geslaagde stapsessie van een drietal uren in C-Lana national park.

Die avond, tijdens de zonsondergang deden we de "jungle flight". Dit is een netwerk van stalen kabels, zodat je hoog van boom naar boom kan "vliegen". Een twintigtal platformen met de langste vlucht van 150m en een absail van ongeveer 40m.

De overnachting was bij de Lana people. Niet echt autenthiek, maar wel in orde. Mooie houten hut met goede matrassen op de grond, lekker gegeten en een fris blikje bier bij een avondlijk kampvuur. Geen enkele andere trekkinggroep tegengekomen, net zoals de dame van de organisatie had beloofd!

Dag 2: begon met alweer een pick-up rit naar een olifantenkamp. Een tochtje op de rug van zo'n mastodont was best wel fijn. De dieren werden echter af en toe aangepord om een stapje rapper te zetten, terwijl ze liever hier en daar wat lekkers uit de berm rukten. Allemaal behoorlijk gecommercialiseerd, natuurlijk.

Na de middag een stevige trekking, zo goed als alleen stijgen, naar onze slaapplaats van die nacht. Gelukkig was er onderweg een waterval met klein meertje waar we onze stoffige lijven konden verfrissen.

De nacht doorgebracht in een bamboe hut in een vrij authentiek dorp bij de Lahoe people. Een schitterend uitzicht vanop ons overdekte balkon, alwaar een houtvuur werd gestookt om op te koken en waarrond we later op de avond (om 18u was het er al balkdonker) konden napraten.

Dag 3; na een klein ontbijtje ging het al stappend bergafwaarts. Een behoorlijk technische afdaling, met veel klim en klauterpartijen. Precies waar ik van houd dus. Het zweet gutste van mijn lijf. Stinken deden we toch al allemaal, dat maakte absoluut geen verschil meer.

In de namiddag nog een raftingtochtje (45min). Spijtig genoeg staat er tijdens dit seizoen niet echt veel water in de rivier en was het spektakelgehalte nogal laag.

Al bij al waar voor ons geld gekregen en genoten van de schitterende omgeving. Bamboe van meer dan 10m hoog, kolossale tropische bomen, groene valleien met bananenbomen, ...

Intussen de krottige kamer van Plaza Inn gelaten voor wat het was en Erik opgezocht in JJ's Guesthouse.

Uit curieusiteit liep ik even langs een ander guesthouse, en vroeg of ze kamers beschikbaar hadden. Dat was het geval en daarenboven waren het propere en zelfs redelijk gezellige kamers voor dezelfde prijs als bij JJ, dus nog maar eens verhuisd. De eigenares, Toy, is gewoon super. Je vraagt om iets en ze zorgt er voor, ook al moet ze het enkele straten verder gaan halen, 5 minuten later heb je het. Thaise vriendelijkheid ten top! Ik begin helemaal te snappen waarom zo veel Westerlingen hier blijven plakken.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer