in het water

Wij dus de boot genomen naar Koh Phangan en daar 1 nachtje gelogeerd. De ochtend daarop de trip naar Koh Tao vervolgd. Dit keer met een catamaran. Schitterende machine!

Vanop de pier in Phangan nog snel gebeld naar de duikorganisatie op Tao, waar ik vooraf al per mail contact had mee gehad. Even mijn deelname aan de cursus bevestigd en bij aankomst stond er iemand ons op te wachten. Makkelijk toch.

Gisteravond gestart met het eerste theoriegedeelte van de duikopleiding.

Amai, terug naar het scholeke! Vanmorgen dan herhaling van gisteravond + test van de hoofdstukken 1, 2 en 3 en na de middag dan eindelijk het water in.

In eerste instantie in het zwembad. Behoorlijk intensief, zo van 13u00 tot ongeveer 18u30! Ergens halfweg de middag is er 1 pauze geweest om allemaal terug een beetje op temperatuur te komen en snel een piske te kunnen doen. Ik ben behoorlijk geschrokken van de impact van zo lang in het (relatief warme) water te zitten. Een 4-tal mensen stonden uiteindelijk echt ongecontroleerd te beven van de koude. Totaal verkleumd konden we ons materiaal weer inleveren om dan onder een koude douche te gaan staan.

Morgen start de dag met onze eerste duiken in de oceaan. Ben benieuwd wat dat gaat geven, want vandaag had ik wat last met mijn duikmasker. Ik vind geen enkel masker dat helemaal op mijn kop past, zoals het zou moeten. Het gevolg is dat de bubbels die ik produceer bij het uitademen, mijn masker onderaan steeds een beetje opliften, waardoor er water binnendringt...

Namiddag dan opnieuw theorie (hoofdstukken 4 en 5), gevolgd door het finale examen.

Donderdag volgen dan nog 2 duiken tot op 18m diepte om het af te maken.

Logeren doen we in een kamer van het duikcentrum, wat handig is, zo dichtbij.

Koh Tao is werkelijk een paradijselijk eiland, bergachtig, groen, met schitterende zandstranden langs de oostkust en rotskust langs de westkant. Het is alleen spijtig dat de Thaise sfeer hier ver te zoeken is... Op straat (er is maar 1 betonweg, van noord naar zuid) zie je zo goed als alleen maar bleekscheten. Er zijn meerdere grote resorts, stuk voor stuk schitterend gelegen, maar zo verwesterd! De prijzen zijn hier ook allemaal navenant, van de drank, over de kamerprijzen, de internettoegang, de huur van een moto, ... alles x2 of meer t.o.v. al waar we al geweest zijn in Thailand.

Gisteravond lagen we echter met ons 2 in een stoel op het strand, terwijl er een (zeer goede) zanger/muzikant zijn ding aan het doen was en even verder met vuur werd gespeeld. Die jongleur was echt bangelijk goed!

Uiteindelijk veel te laat in bed gesukkeld, want naarmate de avond vorderde en de pintjes talrijker werden, was er een klein feestje losgebarsten...

Feesten kan je hier zo veel en zo lang je wil. Letterlijk tot de volgende ochtend gaan ze door!

Broer heeft vandaag kennis gemaakt met de vriendelijke, maar kordate locale politie. Alle brommerkes aan de kant en alles uitpakken, zadel eraf, ... Drugscontrole blijkbaar. Daar lachen ze hier naar het schijnt niet mee.

Een nummerplaat moet niet, een helm kennen ze niet, schoenen al evenmin en snelheidslimieten worden niet gecontroleerd, dat is allemaal geen probleem.

Dit eiland wordt van leidingwater voorzien door het op te pompen. Dat is ook zo in alle andere plaatsen waar we al geweest zijn. In Bankok is het zelfs zo dat sommige delen van de stad jaarlijks tot wel 3cm verzakken, doordat iedereen maar ongecontroleerd grondwater oppompt en verspilt. Electriciteit wordt hier geleverd door een grote generator, centraal op het eiland opgesteld. Niet echt ecologisch, gezien de alternatieven die deze omgeving levert... Wind en water in overvloed!

Allemaal niet te veel bij nadenken en genieten van alles wat Thailand nog te bieden heeft.

Het begint serieus af te korten. Morgen mag ik zelfs niet vergeten om mijn retourticket te bevestigen, want dat moet minimaal 72u vooraf gebeuren.

Ik ga het maar bij enkele foto's houden, want de computer wil weer niet echt meewerken en ik moet vanavond nog hoofdstukken 4 en 5 van het PADI-boek voorbereiden. Morgen vroeg word ik om 7u30 alweer verwacht aan het duikcentrum. Zo vroeg opstaan is niet echt vakantie...

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer