Koh Samui / Mae Nam

Nadat we 2 dagen terug even alles op een rijtje hadden gezet en merkten dat we veel te veel tijd te kort zouden komen om alles te doen wat we wilden doen, hebben we dan maar besloten om het Noorden te laten voor wat het was en met het vliegtuig in 1 ruk naar Koh Samui te gaan. De tijd vliegt!

Met enorm veel spijt in het hart, lieten we Chiang Mai en de mensen aldaar, achter. Deze streek is helemaal mijn ding. Chiang Mai bekoorde me onmiddellijk. Hoewel nog steeds een stad, is vooral het oude binnendeel, een gezellige boel, zonder opdringerig te zijn. In Bankok liep ik na een week nog steeds verloren op hetzelfde traject, hier had ik  het van bij het eerste uur volledig door. Op een uurtje rijden zat je volledig in de natuur en er zijn nog zo veel dingen in de omgeving (tot op enkele honderden kilometers) die we hadden moeten kunnen zien/doen maar aangezien vooral Erik graag nog enkele eilanden wou bezoeken en ik het in mijn kop heb gehaald om een PADI te halen, stond het besluit vast.

We overwogen eerst om zo veel mogelijk met de bus te doen, aangezien dat veruit het goedkoopste is, maar bij nader inzien, zou dat een zeer vermoeiende trip geweest zijn en zouden we 2 dagen en 2 nachten verloren hebben aan reizen en totaal belabberd op Samui zijn aangekomen, vandaar dus de vlieger. 1u20min luxe i.p.v. 12u nachtbus (CM -> BKK), 13u wachten, 9u nachtbus (BKK -> ?), ferry naar Samui en opnieuw bus. 

Erik wist nog heel goed waar ze hier vorige keer gelogeerd hadden. Soms werkt zijn geheugen toch nog goed. Een houten bungalow, letterlijk op het strand, langs de noordkust van het eiland. Hoewel het ook hier winter en bewolkt is, loopt het zweet bij beken van mijn kop, zo'n vochtige warmte! Op minder dan 24u tijd heb ik al 4 keer onder een koude douche gestaan. Het helpt allemaal niks. Mijn lichaam moet daar duidelijk nog aan wennen. Michel gaat heel goed weten hoe dat voelt :).

In deze buurt (misschien op heel dit eiland, dat weet ik nog niet) zitten opvallend veel buitenlanders (veel Duitsers en Engelsen) die zich hier min of meer permanent hebben gevestigd en door het uitbaten van een of ander etablissement, er voor zorgen dat ze geld in het laatje krijgen. Langs de hoofdweg is het letterlijk de ene bar langs de andere, het ene kotteke tegen het andere aangebouwd. De oorspronkelijke schoonheid van dit eiland is op korte tijd ook alweer de verdoemenis ingeholpen door een toevloed aan toeristen. Nu er sinds een jaar of 3 ook een luchthaven is op dit eiland, droppen ze elke dag duizenden nieuwe westerlingen, die hier hun geld kunnen komen spenderen...

Intussen zijn we er met onze gehuurde brommers al even op uit getrokken, maar de bewegwijzering, de wegen en het verkeer zijn ook hier op z'n Thais; chaotisch. 

Opletten geblazen, dus!

Eenmaal van de hoofdweg af, gaat de hobbelige betonbaan al rap over in een zandpad, dat kronkelend de bergen ingaat. Natuurlijk dienen onze machines niet om offroad mee te gaan, maar ze kunnen het wel. Een klein beetje spektakel kan geen kwaad he.

Sebiet ergens wat gaan eten en dan ga ik eens proeven van het zeewater peins ik.

Vandaag zeker nog eens een massage laten doen. Voor een kleine 200 Baht (minder dan 5euro) kan je op de meeste plekken al terecht voor een uurtje met het betere kneed-, druk - en trekwerk (het echte, zonder happy end). Als de pijn van het eerste moment voorbij is, doet dat geweldig deugd. Voor die prijs zou ik thuis een abonnement nemen en lag ik daar dagelijks op de mat!

EDIT 19h00: In de namiddag is het hier beginnen regenen, met af en toe een donderslag. Op een mum van tijd stond alles blank en welle zaten op zo'n 15km van hier. Uiteindelijk zijn we moeten vertrekken om voor het donker weer "thuis" te zijn. De plastieken poncho onder mijn pothelmpje gefoefeld en welle dus weer weg. Vanaf 70km/u voelen die regendruppels als steentjes op je gezicht! Voelde me weer terug een beetje kind, zo los door de plassen crossen en daarbij telkens een smak water mijn broekspijp in gecatapulteerd krijgen! Toen we toekwamen, stond onze bungalow goed onder water en wanneer ik het licht wou aansteken, kriebelde het nogal in mijn vinger... Op de foto's heb je al kunnen zien dat je maar beter geen Thaise elektrieker laat langskomen. Dat dat hier allemaal blijft marcheren, zonder af te branden is eigenlijk alweer een klein wonder!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer