PADI certified

Allee, ik heb zonet mijn PADI-kaartje ontvangen: CERTIFIED OPEN WATER DIVER.

Nu begint de fun eigenlijk nog maar...

Vandaag opnieuw dezelfde dive sites bezocht als gisteren, maar de omstandigheden waren  nog beter en wij zelf waren al veel meer relaxed dan gisteren. Echt veel (in aantal) en veel verschillende soorten vissen gezien, waaronder vandaag alweer de plaatselijke familie clownvissen, triggerfish, boxfish, maar ook een grote school jonge barracuda's en veel andere soorten en kleuren, waarvan ik geen namen ken.

Het was behoorlijk druk op beide duikplaatsen. Bij White Rock lagen we met 4 boten, met telkens zo'n 40 duikers aan boord. Ik moet je niet vertellen dat het zowel boven als onder water drummen was. De vissen blijven er echter ongelooflijk kalm bij. Die beesten zijn al lang gewoon dat er dagelijks enkele honderden vreemd zwemmende wezens hun leefwereld komen binnengedrongen.

Ik heb van verschillende mensen gehoord dat het in de lage landen fameus gesneeuwd heeft. Aan iedereen; een zalige witte kerst!

Hier zijn de bars en de stranden intussen helemaal aangekleed in kerstsfeer. Kerst heeft helemaal geen betekenis voor de Boeddhisten, maar hier is het natuurlijk gewoon een reden om extra hard te feesten.

Ik vermoed een beetje dat wij vandaag ook nog niet direct onze kop op ons kussen zullen leggen...

Morgen om 10u00 vertrekken we met de boot vanop de pier hier enkele kilometers vandaan, om dan van in Chumphon verder te reizen met de bus richting Bangkok.

Allicht zal dit mijn laatste verslagje zijn, alvorens we weer in het barre Belgie in de dagelijkse realiteit terecht zijn gekomen.

Het was een beetje een gok, deze reis. De eerste dagen liep het ook bijzonder stroef en het zat er na minder dan 24u samen, bovenarms op.

Maar na Bangkok is alles redelijk snel in zijn plooi gevallen en zijn de broeders wonderwel goed met elkaar opgeschoten.

De verschillende plaatsen die we hebben aangedaan, hebben elk hun eigen charmes en mindere kanten, maar de Thais zelf zijn bijzonder openhartig, charmant en vooral ook eerlijk.

Nooit heb ik het ergens anders meegemaakt dat er iemand achterna komt gedragen met 100 Baht, waarvan ik gewoon vergeten was, dat ik ze nog moest terugkrijgen. Of dat ik de weg vraag aan iemand en dat na een tijdje blijkt dat die mens me verkeerd heeft gestuurd en dat hij gewoon op een brommer is gesprongen met een kaart en me achterna komt gereden om zich te verontschuldigen en een lift aan te bieden om me naar de juiste straat te brengen. Diefstal; nergens een spoor van gemerkt. Ik denk dat als een Thai iets pikt, hem of haar een ongelooflijke straf (van het gewone volk en/of van Boeddha) boven het hoofd hangt. Gevoel van onveiligheid; nooit of nergens gehad, overdag niet, 's nachts niet, maar soms wel in het chaotische verkeer :).

Thailand heeft intussen ook mijn hart een beetje gestolen en ik sluit niet uit dat ze me hier vroeg of laat gaan terugzien.

Ik hoop alleen dat het niet te veel verwestert en dat ze hun eigen identiteit verliezen, zoals hier op Koh Tao al het geval is.

Salut!

Koen

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer